SAMARBETE MED DN: EROTISK NOVELL

MOA CREATIVE STUDIOS PRESETERAR: EN EROTISK NOVELL BASERAD PÅ INTERVJUN MED ANDERS BORG I DN DEN 18:E DECEMBER.

Autentiska utdrag (!!) ur intervjun markeras med fetstilt. 

 

Fin(rom)ans i arbetsrummet…

Jag går med bestämda steg på fuktiga kullerstenar. Decembers snöblandade regn får min halsduk av kaninpäls att lukta svartmögel. Det är mörkt trots att klockan bara är fyra på eftermiddagen, men jag låter  inte det påverka mig. För många eftermiddagar har jag stannat inne, stirrat på mobilens skrikiga skärm och hoppats. För många kvällar har jag ignorerat den brännande känslan av upphetsning. Men inte i kväll.

Du kan komma förbi mitt arbetsrum.
Jag har tjugo minuter.

Så stod det i SMSet. Jag håller mobilen i ett krampaktigt grepp i fickan. Människor passerar mig på min väg mot finansdepartementet, jag ler för mig själv. Om de bara hade en aning om vad jag var på väg att göra! Det pirrar i hela min buk, nästan så att det gör ont. Jag tittar upp och genom diset kan jag se byggnaden. Nu är jag nära.

Det knakar betänkligt om parkettgolvet i Anders Borgs arbetsrum. Vägen dit går via en vackert välvd, bred stentrappa i ett av de mest undangömda palatsen i Stockholms city, det Adelcrantzka. Här andas allt rokoko, det är högt i tak och känslan av att vi fått audiens kittlar. Ett handslag och ett brett leende senare sitter vi vid ett långt, ovalt bord i ljust trä och klockan tickar. Finansministern har tjugo minuter för oss. Läs mer »

Grovt och utan finess

Hittar den här artikeln i nätupplagan av DN.

Ingen kvinna, nej ingen MÄNNISKA, ska behöva jämföras med Zuckerbergs högra hand. Jag vill inte heller behöva veta hur han hanterade stressen när Facebook växte.

Skärpning DN!

Alltså. SJUKT! Sick. Sj-hu-uukt.

Det här läser vi i DN:

Men vem är det på bilden? Vi tittar närmre: Läs mer »

Ja, sen dom sköt Palme har dom väl tid över

Saxat ur DN:

Ett barns humor

MOA CREATIVE STUDIOS EARLY PRODUCTIONS PRESENTS: ETT BARNS HUMOR

Den roliga och twistade serien om Bengt-Björn är äntligen här! Följ med Bengt-Björn på hans tokiga upptåg! Skratta med Bengt-Björn i de mest hysteriska situationerna! SPÄNN FAST ER, HÄR KOMMER ”BENGT-BJÖRNS ÄVENTYR”!


DN kultur guida oss genom just den här serien om Bengt-Björn
Moa Lundqvist, serietecknare, tio år – I ruta ett ser vi ju att Bengt-Björn köper godis på affären ”CANDY”…vilket är ett skämt i sig, egentligen. Det är ju sällan en affär heter bara ”Candy”! Och Bengt-Björn är ju ett skämtnamn också. Jag känner i alla fall ingen som heter det. Vi ser också att butiksinnehavaren lyssnar på musik men ändå önskar tystnad i affären. Han ogillar att Bengt-Björn sjunger när han köper godis. I ruta två kommer, vad som ser ut att vara en rånare, in i butiken. Bengt-Björn gråter och skriker ”Hjälp döda mig inte! *grinar*”. Rånaren skriker då ”Hands up” och butiksinnehavaren bara ”hrm, käften”. Här börjar i alla fall jag misstänka att det bara är ett låtsasrån! I ruta tre springer Bengt-Björn ut ur butiken och skriker ”HJÄLP, HJÄLP, ETT RÅN”. Han möts då av två av spetälskans offer som kallar honom ”loser”. I ruta fyra Läs mer »

Det är inte ofta man tycker att mobbarna har rätt, men ibland händer det.

Tipstack: Martin Pedersen

Äntligen ger Stockholmstidningarna en rättvis och talande bild av Malmö

Ur DN:

Ja, det är klart man blir orolig. Det hade jag också blivit i det hushållet. Alla tre tvingas leva tillsammans med två rätt märkliga typer.

Har ni förresten tänkt på en likhet mellan gamle och nye Lasermannen, som tidningarna inte tagit upp – att båda var dåliga på att sikta. Bra på att vilja skjuta invandrare, sämre ställt med siktet.

(tipstack: Johan)

Katt-astrof i rättsystemet

Den enes bröd. Den andres… nej, vänta hur är det nu? För visst är det här samma grej?

Kvinna kastade katt i soptunna

Usch. Buuu. Fy.

Yngre kvinna spolade katt i toa.

Naaaaw.

Dawit på nya äventyr!

DN visar upp nya sidor av osmaklighet! Kolla här hur det ser ut på förstasidan av dn.se:

För mej är det en ganska tarvlig mänskosyn som ligger bakom det här. Jag vill inte förknippa en mänskas ångestaddade öde med en bagatellnyhet. För mej är nämligen riksdagsvalet ett ångestladdat öde. Läs mer »

Den enda bilden

Hur man måste ha resonerat på DN-redaktionen: Läs mer »