SAMARBETE MED DN: EROTISK NOVELL

MOA CREATIVE STUDIOS PRESETERAR: EN EROTISK NOVELL BASERAD PÅ INTERVJUN MED ANDERS BORG I DN DEN 18:E DECEMBER.

Autentiska utdrag (!!) ur intervjun markeras med fetstilt. 

 

Fin(rom)ans i arbetsrummet…

Jag går med bestämda steg på fuktiga kullerstenar. Decembers snöblandade regn får min halsduk av kaninpäls att lukta svartmögel. Det är mörkt trots att klockan bara är fyra på eftermiddagen, men jag låter  inte det påverka mig. För många eftermiddagar har jag stannat inne, stirrat på mobilens skrikiga skärm och hoppats. För många kvällar har jag ignorerat den brännande känslan av upphetsning. Men inte i kväll.

Du kan komma förbi mitt arbetsrum.
Jag har tjugo minuter.

Så stod det i SMSet. Jag håller mobilen i ett krampaktigt grepp i fickan. Människor passerar mig på min väg mot finansdepartementet, jag ler för mig själv. Om de bara hade en aning om vad jag var på väg att göra! Det pirrar i hela min buk, nästan så att det gör ont. Jag tittar upp och genom diset kan jag se byggnaden. Nu är jag nära.

Det knakar betänkligt om parkettgolvet i Anders Borgs arbetsrum. Vägen dit går via en vackert välvd, bred stentrappa i ett av de mest undangömda palatsen i Stockholms city, det Adelcrantzka. Här andas allt rokoko, det är högt i tak och känslan av att vi fått audiens kittlar. Ett handslag och ett brett leende senare sitter vi vid ett långt, ovalt bord i ljust trä och klockan tickar. Finansministern har tjugo minuter för oss. Läs mer »

Ett fall och en utlösning

Det rapporteras från Gotland och Almedalsveckan, att man noterat två väldiga skåror i marken. De sträcker sig från hamnen, in till festområdet. Det ska visst se ut som om en traktor sladdat fram hela vägen och plöjt upp väldiga hjulspår. Under hela förmiddagen har detta varit ett mysterium för arrangörerna, men man tror sig nu veta vad det kommer sig av.

Till skillnad från många andra däggdjur, saknar ju människan speciella parningsperioder. Istället råder en konstant möjlighet att ligga med varandra och fortplanta sig. Detta överflöd av möjlighet till samlag, förklarar eventuellt varför människan utvecklat liggandet till en hobby. Alltså att man ligger med varandra av helt andra skäl än att fortplanta sig. En del gör det för att dom tycker det kittlar skönt, andra för att det ger en nästan berusande känsla av makt, ytterligare andra för att dom saknar andra inkomstmöjligheter.

Oavsett vilka skäl man hänvisar till, så finns det hela tiden en teoretisk möjlighet för människor att få ligga. Alla dagar. Året om. Läs mer »

Tidningen Alexandra

På en loppis nån gång köpte jag några ex av tidningen Alexandra som gavs ut på tidigt 70-tal. Som allt med 70-talet får det en att både längta dit och förfasas över hur det var.

Tidningen fyllde väl ungefär samma funktion som Veckorevyn gör nu – att ge pubertala flickor komplex genom att berätta vad man inte ska ha komplex för. I det här numret var det speciellt en artikel jag fastnade för. Vilken får ni reda på om ni klickar på: Läs mer »

Pontus Lundkvist #6

En till? Läs mer »