Staten kallar: Pappa Kartong till vittnesbåset

Ni vet det där huset av papp som jag byggde åt Malmöfestivalen i augusti? Jag skrev om det här och här och här. Det blev alltså sönderslaget men polisen grep en förövare på bar gärning och idag ska fallet upp i rätten. Alltså den riktiga rätten, där domare har pudrade peruker och folk säger ”Objection, my honour!”.
Här är jag och min kompis Misaki Kawai (bara en internationellt erkänd konstnär, vem bryr sej) framför det alldeles nyss färdiga huset. Jag är förvisso amatörjurist och har ju dömt en hel del i mina dar, senast igår på Humorhimlen live i P3, men det känns lite märkligt ändå. Hur ska man förbereda sej? Snabbläsa lagboken, skriva ett roligt tal på rim eller ta ett par snabba stötgroggar? Har ni nåt bra tips eller möjlighet att följa med som stöd får ni gärna höra av er. Det är kl 14 idag på Davidshallstorg.

Valle – din rättshaverist i Salen

(Det fina fotot är plåtat av Justin Waldron)

Ge detta 1 minut och 3 sekunder av era liv

Inte för att det är en Sverigedemokrat. För det hade inte varit så bra satir. Dom flesta Sverigedemokrater extraknäcker ju inte som schamaner. Så det hade varit missvisande att säga att det här är ett typiskt exempel på en Sverigedemokrat. Nej – se det här för det rör sig om en helt unik människa. Politiker. Konstnär. Schaman som sagt. Och extremt dålig på att ljuga. Men framförallt är är han väl medmänniska, antar jag.

Om du undrar vad Valle, Sissela, Ola och Emelie gör på jobbet #386

Såhär.

Jag delar kontor med några sköna kulturarbetare i Malmö. Sissela filar på nåt gig för gubbar i värmepump-branschen, Ola ringer om några sketcher till en stor och hemlig show, Emelie översätter en bok om hur man lagar bakad potatis i England. Själv borde jag skriva stand up till ikväll, men min fokus drar hela tiden iväg.

Varför har någon ställt den här sexuellt perverterade figurinen i kontorslokalens gemensamhetsutrymme? Läs mer »