HEDERSSCOUTER!!!

Jag tycker att det är lite konstigt att kungen gav en medalj till saudiarabiens diktator. Det tycker jag faktiskt. Men det kanske bara är jag. Det är nog bara jag. Det är klart att en god scout ska få sina medaljer. Var skulle vi annars vara idag? Utan alla bra scouter? INGENSTANS! Vi skulle sitta i någon jävla grop i sörmland utan förmåga att knyta knopar eller ens tända en brasa.
Jag skulle vilja föreslå att dessa scouter också får medalj:

ALEXANDR LUKASJENKO En man med förmåga att leda en grupp, hålla ordning och peka med hela handen. Med Alexandr Lukasjenko går du trygg – både i skogen och på stan. En riktig scout!

FREDRIK REINFELDT En sann scout är lojal och överseende, dessa egenskaper har Fredrik och förtjänar därför en hedersmedalj. 

MUAMMAR GADAFFI Mästare när det kommer till att finna ställen att gömma sig – en egenskap som kan hjälpa vid attack från vilda djur. Har också stora kunskaper i att rita kartor.

HITLER En kille med glimten i ögat som vet hur man organiserar stora grupper människor. En given ledare och en hedersscout!  

JOSEF FRITZL Här har vi en sann hantverkare! Konsekvent och diskret, men har alltid nära till skrattet. Medalj!

ALLTID REDO!!!!!!!!!

Upphittat från Rapsbollen #1

Vi har haft det stora Samla Ihop Allt Material Till Boken-mötet, men fortfarande dyker det upp små anteckningar som aldrig blev nåt. Dom flesta kom till under den magiska helgen på Rapsbollen i höstas, och östes ner i en pappmapp i min bokhylla när jag kom hem. Jag kan ju lika gärna slänga upp det här innan jag skänker det till en välgörenhetsauktion (varför frågade ni inte mej, Musikhjälpen?), eller hur?

Läs mer »

Rånad på julafton

Ni vet högvakten som blev rånad av två tomtar. Vad tycker ni är roligast med det?

1. Att rånarna var tomtar.
2. Att högvakten var två personer med automatvapen (försedda med bajonetter) som rånades av personer utan vapen.
3. Att högvakten är kungens livgarde som ska va spetskillar men inte är det.
4. Att både dom som rånade och blev rånade hade utklädningskläder.
5. Nåt annat.

God jul. V

Hovets spelevinkar

Min kollega Daniel Gustavsson är så himla rolig. Inte bara när han skriver manus eller skådespelar i Gabba Gabba. Också när han häver ur sig saker, där han sitter med fötterna på skrivbordet. Jag myser fortfarande åt att han jämförde Camilla Henemark med Gustav Badin.

Två svarta människor, som hovet har roat sig på. Och så gott dom roat sig.

Låt oss börja med Gustav Badin. Han hette naturligtvis inte Badin, det betyder spelevink, utan Couchi (spelevink var snarare hans yrke). Drottning Lovisa Ulrika hade läst Rousseau och blivit intresserad av fri uppfostran. Detta sammanföll med att drottningen fick ett svart barn i present. En otippad present, säger ni. Men vad ger man till en som har allt?

Bandin blev sen både dansare och skådespelare. Bland annat hade han huvudrollFile:La Camilla.jpgen i Arlequin Sauvage, en pjäs om hur Den ädle vilden möter civilisationen. Nästan ingen annan i hovet hade kunnat spela den rollen.

Därtill blev han gift. Två gånger. Och ägde ett par gårdar. Så ganska bra jobbat för en present.

Så Camilla Henemark. Hon kom också till hovet. Som någon slags present. Till kungen. Tidigare hade hon jobbat som sångerska och skådespelerska. Efter att ha gjort ett par år som kungligt knullträd, blev hon utkastad. Därefter levde hon som hemlös missbrukare.

Så för att summera: Bättre att vara ”hovneger” på 1700-talet, än under sena 1900-talet.

Och som vanligt är det sjukaste i hela historien att vi har ett jävla kungahus.

Eller det sjukaste är kanske att Camilla Henemark, angående publiceringen av ”Den motvillige monarken” sa att hon tycker synd om Silvia.

Elegant

I många år har kvällspressen gjort sitt bästa för att vrida upp svenska språket. En troskant blir en nakenchock, en el-allergi en mycket vanlig folksjukdom. Anton Körberg en ”kändis”. Allt det där vet ni ju.

Men nu när språket äntligen är som ett tjackat damp-barn (alltås tjackat inom det tillåtnas gränser), då väljer man att ta ner sin rubriksättning. Kolla bara här:


Här hade det ju varit så lätt att skapa sensationsrubriker. Eller hur? För viss måste den här kvinnan vara släkt med någon som är kändare än kungens syster? Visst har väl kungens syster en kändis i släkten? Eller?

Jag tycker det är snyggt.