NÄTHAT

Jag vet att ni tänker att riketssallivet är som en glamourös film. Jag förstår att ni tänker att jag inleder varje dag med att äta vindruvor och skratta. Men det är inte alltid lätt. Det ska ni veta. Som professionell bloggare stöter man på hinder i vardagen. NÄTHAT. HAT som sprider sig likt en ekalartad tumör i INTERNETSAMHÄLLET. HAT, MÖRKT SOM DEN DJUPASTE NATT! HAT! Idag ska jag guida er genom näthatet på Riketssal, borgen av comedy och skönhet – men också borgen av en kommentar som handlar om att man skrivit ”shampo” istället för det korrekta ”shampoo”.

Det började för cirka ett och ett halvt år sedan, när jag började blogga på Rikets Sal, med naiv glädje och höga ambitioner placerade jag mina flottiga fingrar på tangentbordet. Jag stirrade ut på stjärnhimlen och sa ”det är väl nu den börjar – bloggresan”. Sedan publicerade jag mitt första inlägg.
Den första kommentaren jag fick var ”TL;DR”. En ignorant typ av närhat. TO LONG; DIDN’T READ. Översatt: FÖR LÅNGT!!! JA LÄSTE INTE!!! DIDN’T EVEN MOTHERFUCKING READ!!!!!!
Ja, jag grät. Ja, jag skrek. Ja! Jag frågade gud vad som var meningen med allt. När jag kommit ur min djupa depression klarade jag av att svara på denna typ av näthat:

  Ja, där fick du sannerligen johannaman, jag skrattar rakt ut åt dig din nybörjare! 

Näthatet avancerade en dag, någon hade läst mitt inlägg och skrev:
 Här blir det tydligt att mitt sköra sinne inte var redo att hantera den här typen av kränkning. I ett klösande och desperat försök att verka obrydd skiner ångesten igenom på ett mycket smärtsamt sätt. Precis som här: Läs mer »

Rikets Sal hatar: Bröderna Skägg

Alltså, vi är ju såklart en kärlekens och respektens högborg, men för att vi inte ska gå Knutby on your asses måste vi också någon gång få ventilera lite hat.

Vi är självklart stolta över att ni valt oss* till att vara den 13:e största humorbloggen i Sverige, och vi har förlikats med det faktum att vi drar mindre läsare än en som benämner sig själv som ”knäpp”, några som ägnar sig åt pseudopseudoverksamheten att kommentera andra bloggar (en funktion de flesta bloggar väl bjussar på ändå?), eller sajten som tillhandahåller råtexten till David Batras nästa bok. Allt det där är vi fine med. Eller typ.

Men en grej jag aldrig någonsin kommer fatta är hur bloggen Bröderna Skägg ständigt ligger ovanför oss i tabellen!

Det här är alltså en blogg baserad på bedriften att undvika att raka sig – något som för många är det som kräver minst prestation i världen. Vilket också speglar aktiviteten på bloggen, där det senaste inlägget publicerades den FEMTE FEBRUARI! Och då handlar det om att en av idioterna där känner sig lite krasslig!

Innan dess? Jodå, det föregående inlägget (22 januari(!)) handlar om vilken form av GLUTEN dom stoppar in i huvet! Vafan ÄR detta? Är det en IP-scam? Har alla gruppboenden i Norden den som startsida? Kan du hjälpa mig förstå?

All kärlek**
Jeppe

*enligt Bloggportalen.se i alla fall. Siffrorna anger besök per IP-adress och timme senaste 7 dygnen.
**förutom till Bröderna Skägg.