SAMARBETE MED DN: EROTISK NOVELL

MOA CREATIVE STUDIOS PRESETERAR: EN EROTISK NOVELL BASERAD PÅ INTERVJUN MED ANDERS BORG I DN DEN 18:E DECEMBER.

Autentiska utdrag (!!) ur intervjun markeras med fetstilt. 

 

Fin(rom)ans i arbetsrummet…

Jag går med bestämda steg på fuktiga kullerstenar. Decembers snöblandade regn får min halsduk av kaninpäls att lukta svartmögel. Det är mörkt trots att klockan bara är fyra på eftermiddagen, men jag låter  inte det påverka mig. För många eftermiddagar har jag stannat inne, stirrat på mobilens skrikiga skärm och hoppats. För många kvällar har jag ignorerat den brännande känslan av upphetsning. Men inte i kväll.

Du kan komma förbi mitt arbetsrum.
Jag har tjugo minuter.

Så stod det i SMSet. Jag håller mobilen i ett krampaktigt grepp i fickan. Människor passerar mig på min väg mot finansdepartementet, jag ler för mig själv. Om de bara hade en aning om vad jag var på väg att göra! Det pirrar i hela min buk, nästan så att det gör ont. Jag tittar upp och genom diset kan jag se byggnaden. Nu är jag nära.

Det knakar betänkligt om parkettgolvet i Anders Borgs arbetsrum. Vägen dit går via en vackert välvd, bred stentrappa i ett av de mest undangömda palatsen i Stockholms city, det Adelcrantzka. Här andas allt rokoko, det är högt i tak och känslan av att vi fått audiens kittlar. Ett handslag och ett brett leende senare sitter vi vid ett långt, ovalt bord i ljust trä och klockan tickar. Finansministern har tjugo minuter för oss. Läs mer »

Nu börjar revolutionen

Mera röv slickas här.