Mariah Careys relation till vatten

Någon gång då och då upptäcker man samband. Ibland går de att förklara, ibland inte. Efter en snabb titt på alla Mariah Careys musikvideor insåg jag att det fanns ett samband (förutom den exakt likadana musiken, män och zoombilder på Mariahs pattar): vatten.

I tidiga musikvideor går Mariah försiktigt fram, i ”Love takes time” tassar hon bara vid vattenbrynet insvept i ett skynke.
Ganska snabbt avancerar Carey, och i ”Always be my baby” kan vi se att Mariah gungar ovanför vattnet men även nuddar vattenytan med både hand och fot:
I videon ”Dreamlover” har Mariah tagit steget och doppar hela kroppen:
Kan man ta det längre? Undrar ni. Nu måste hon väl rimligtvis ha badat nog, doppat huvudet och allt! Men ni skulle bara veta. Eller, ni får veta nu. Ta en titt på den här stillbilden från videon ”My All”: Läs mer »

Fråga Marcus – drunkningsdröm

Marcus Johansson är expert på relationer, sex och drömtydning.
Du kan ställa din fråga anonymt om du vill.
Mejla Dina fråga till Marcus på doktorn@riketssal.se

Hej. Jag har en dröm som jag vill tyda, undrar om du kan hjälpa mig.
 
Jag drömde att jag och några gamla klasskompisar skulle provdyka, så vi åkte tillsammans
till en stor vattenbassäng. Vattenbassängen var speciell, den var FYLLD med vatten, ” en dykar bassäng ” Så det fanns bara en liten kvadrat till hål som man kunde komma upp från, från bassängen alltså. Så direkt man hoppade i bassängen så kunde man inte andas.
 
Vi dök och vi hade en tid som vi skulle klara, alla klarade sig och kom upp från bassängen förutom En tjej. och ingen och inte heller jag, räddade henne. SÅ hon drunknade. Och jag fick så otroligt dåligt samvete i drömmen.
 
Men min fråga är , vad betyder dethär?
Vatten = Något bra
Dyka = Inte något bra?
Jag klarar mig och dyker upp = Något bra?
 
Hur ska man tolka denhär drömmen ?
 
Tack på förhand :) Läs mer »

Mitt nya bästa djur

Om du, mot all förmodan, missat SVT:s serie Ekvatorn så tycker jag att du ska placera en väl tilltagen dumstrut på huvudet och ställa dig i skamvrån. Alternativt titta på dokumentärerna, pronto!

Häromdagen återsåg jag mitt favvo-Ekvatorn-avsnitt, Rikedomens rev. Det handlar om Indonesiens korallrev och är så fruktansvärt jävla spektakulärt att hakan faller ner i tangentbordet (såhär: fgdffgvcvb). Där finns fiskar som liknar fåglar, piñatas och hudåkommor. Fiskar med extremt konvexa pannor, fiskar som lockar till sig bytesdjur genom att vifta med en pinne med någon sorts larv på och fiskar som blivit bÄztiZaj med havsanemoner.

Helt vanlig korallrevsfisk.

Vi får också bekanta oss med världens kanske deppigaste livsform, det vill säga: Läs mer »