Hjälp till självhjälp

I den utmärkta källan till visdom Lokaltidningen, kan man läsa den rafflande historien om Alf som kammade hem elvakronorsvinsten på Lotto. Tyvärr skulle det kosta 50 kr att hämta ut den och han skulle alltså gå med förlust. Vad är det här som är konstigt?

* Att Alf vinner på Lotto?

* Att det kostar 50 kr att lösa in en utbetalning?

* Att Alf ger sitt scoop till just Lokaltidningen?

Nej, det är såklart Alfs oerhörda altruism. Han tvekar inte att säga att ”man kunde tänka sej att dom nödställda i Haiti skulle få del av pengarna”. Fan vad jag gillar Alf! Han är ärlig och okonstlad. Han säger inte att dom nödställda SKA få pengarna, utan att han kan TÄNKA SEJ det. Han säger inte att dom ska få alla 11 kronorna, utan att dom ska FÅ DEL i pengarna. Men Alfs empati vet inga gränser. Läser man vidare inne i tidningen (och det gör man) ser man snart att hela Alfs familj tänker på sin nästa.

Alf kan tänka sej att dela upp 11-kronorsvinsten i olika delar, en del till Alf själv för omkostnader, en del till Guinea och en del till Haiti. Jag skulle föreslå 3 kr till Alf själv, 5 kr till Haiti och 3 kr till Guinea, men det avgör såklart Alf själv.

Till dej som tror att jag är nån sorts ironiker som bara pekar finger åt andra men inte hjälper själv – jag stödde det här med en tjuga!

3 kommentarer to “Hjälp till självhjälp”

  1. John skriver:

    Jag trodde det fanns en gräns för människors snålhet, men jag blir bevisad motsatsen varje dag.

  2. Frida skriver:

    Valle! Läs i samma tidning hur många pizzerior det finns i stan. Du kommer bli förvånad!

Lämna en kommentar