Landet vs stan

Visst är det skönt att komma ut ur stan och umgås med buskar och rävar! Inget krav på att bära moderiktiga byxor som klämmer åt om låren, att köra bil nykter eller att hålla inne med vad man egentligen tycker om dom apatiska flyktingbarnen.
Dessutom är det så lärorikt att läsa lokaltidningen. Kollla här.
Innan den här helgen visste jag inte ens att man tävlade i skogsgallring. Jag känner ett nyvaknat sportintresse. Är det en OS-gren? (Ingen vits menad)

V

8 kommentarer to “Landet vs stan”

 1. JohannaElisabeth skriver:

  Taskigt! Hemma i min by bär vi moderiktiga byxor.
  Annonsen väcker många frågor! Gallrar man för hand eller använder man skogsmaskiner? Om det är för hand ska jag nog ställa upp. Enligt all logik måste jag ha talang för något och det kanske visar sig vara just skogsgallring.

  • Valle skriver:

   Det är nog mest att jag personligen känner att jag inte behöver ha moderiktiga byxor när jag är på landet, Jojo. När jag kommer till er by ska jag såklart ha mina tajta lila ormskinnsbrallor

 2. Karl skriver:

  Gallringstävlingen kommer precis som alla andra jordbruksrelaterade event detta år hamna i skuggan av plöjnings-vm som i år går av stapeln i Sverige.

  • Lilly skriver:

   Jag bär inte moderiktiga byxor, och jag bor dessutom skrämmande nära platsen där VM i plöjning gick av stapeln. Det var en stor ära för bygden (tror jag).

   Tänkte bara inflika det, för att vinna lite coolhetspoäng.

   …en poäng åtminstone?

   • Valle skriver:

    Av mej får du 60 poäng minst, Lilly. Men jag sitter inte i den egentliga juryn. Det är ju Andres Lokko och Jan-Öjvind Swahn.

 3. krasser skriver:

  dissa inte Vittsjö
  det finns en vattenskidklubb där!

 4. Krasser skriver:

  dessutom,
  Osby ligger nära
  där kan man ha en OS-by

Lämna en kommentar