Målgruppstänkande

Jag är bra på att laga mat, dålig på att grilla. Det gör att jag inte prioriterar grillningen, men efter att ha stått och bränt fingrarna med en vanlig stekspade sökte jag inför nästa grillning upp grillverktygen på Coop. Slogs av skillnaden i presentation på grillverktygshyllan jämfört med en vanlig husgerådshylla. Senare samma kväll stod jag och höll i den nyinköpta grillspaden och pratade med mina kompisar om min upplevelse.

”Det var en väldigt maskulin utformning”, sa jag. Sen upptäckte jag en feature. Kapsylöppnaren. Givetvis. Tänk vad vi är roliga vi män: det finns kaffemuggshållare på sittgräsklippare (snittpris 20.000 kronor, men värt var enda öre för mugghållaren) och kapsylöppnare på grillspade. Detta ensamt får oss att konsumera.

Under samma Coop-besök var jag för övrigt i panten och tryckte på biståndsknappen. Jag tittade menande på tanten bredvid medan jag gjorde det. Hon såg lite stressad ut och sölade tills jag hade lämnat rummet. Då kunde hon i lugn och ro göra sitt val, som förmodligen gav henne 6:50 att handla husgeråd för.

En kommentar to “Målgruppstänkande”

  1. matts jansson skriver:

    jaha du får väl göra det du är bra på
    och fuska dig fram som jag på allt annat

Lämna en kommentar