Vad är det frågan om? -Onepiece

En dag när jag skulle åkta tåg blickade jag ut mot perrongen. Det jag såg där var en människa iklädd en onepiece. Jag tänkte att det var en synvilla, en optisk illusion, och att jag inte skulle låta det ”get to me”. Några dagar senare när jag gick på stan såg jag…en människa iklädd en onepiece. Nu ska jag berätta vad en onepiece är: det är ett klädesplagg som är som en pyjamas och har en dragkedja. Tydligen har detta ”unika” ”plagg” blivit en ”trend”. Och trenden sprider sig som klamydia på spy bar.
Så här står det på hemsidan om de tre norska killarna som skapat plagget: 

The three friends dropped everything and invested all their savings to realize an idea they believed was unique and brilliant.


plats för eftertänksam tystnad

Nu undrar jag: VAD ÄR DET FRÅGAN OM?! Vad är det för skillnad på detta patraskplagg och overallen jag bar när jag åkte slalom i vindeln -98?

Observera att overallen jag bar var mindre till storleken, för att passa en sjuåring. 

SKILLNADEN ÄR: det ena är ett vanligt plagg och det andra är  ett framgångskoncept (förtydligande: overallen är plagget, onepiecen är framgångskonceptet).

Här har vi tre norska snubbar som bara NÅ LA OSS SPISE (översättning: vi har en asbra idé!). Dom fortsatte VI SKAL HA MYE SEX!!! (översättning: vi gör en form av pyjamasoverall och hypar den utan fa-an!?!). Sen så bara *’bom* så blev dom tre lyckliga jäflar. Jag har studerat deras arbetsmetod för att se om jag kan göra något liknande. Detta är resultatet:

ATT GÖRA SUCCÉ MED EN HALVBRA IDÉ (som nästan inte ens kan räknas som en idé, än mindre som något ”unikt” och ”briljant”)

1) kom på en idé som redan är gjord nästan (eller något som är helt värdelöst bara!)
2) kom på ett nytt namn
3) beskriv det som ”unique” och ”brilliant”
4) anställ människor med lågt BMI som får posera i plagget

Låt mig testa detta.

Moa beskriver hur hon släppte allt – plugg, jobb, sitt sociala liv – för att hinna framställa sin produkt. Så här i efterhand kan hon konstatera att det gått över förväntan. ”Det har nästan varit en hysterisk efterfrågan på twopiece, jag antar att det är för att produkten är unik och briljant och exakt det människor idag behöver!”

Twopiece finns idag att köpa i hundratals olika färger och modeller och har även blivit en het trend på inneklubbarna. För Moa Lundqvist AB ser framtiden ljus ut, och företaget har många nya idéer att utveckla.Jag antar att nästa steg är att en twopiecemodell där fingrarna inte är separerade, utan som endast har ett ”fack” för tummen!”.

Så här sexig kan du också va – bär twopiece varje da!

VÄL MÖTT!!!!!!

5 kommentarer to “Vad är det frågan om? -Onepiece”

 1. Johan skriver:

  Inget annat än en sparkdräkt, det hade jag ju för fan 1992. Old news!

  • Jocke skriver:

   I en studie har det slagits fast att det hela har att göra med att tonåringar blir äldre och äldre. Nu förtiden finns det 30åringar som beter sig som 15. Om man antar att denna trenden håller sig säger teorin att en 17 åring bör bete sig som en 2 åring, och klär sig således därefter.

   Där misstänker jag Moa kommer tappa många marknadsandelar med sin twopiece ideé. Försök göra napp/snuttefilt som vårens stora assosear inne istället. Kommer sälja som smör.

 2. tyra blomster skriver:

  HAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHHHAHAHHAHAHAHHAHAH<A

 3. Mikusagi skriver:

  Hur får jag tag på en (två?) twopiece?

Lämna en kommentar